Schaduwdoek vierkant

Op zoek naar een goedkoop alternatief voor dure zonwering of een veranda? Dan is een vierkante schaduwdoek een uitstekende optie. Schaduwdoeken bieden bescherming tegen de zon en creëren een aangename schaduwrijke plek in je tuin.

De vierkante schaduw- en zonnedoeken die wij aanbieden zijn vervaardigd uit hoogwaardig HDPE-materiaal. Dit materiaal is niet alleen bestand tegen UV-straling, maar ook tegen harde wind. Hierdoor is de zonnedoek de oplossing tegen de verschillende weersomstandigheden.


Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek (of zonnedoek) is een doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren in de buitenlucht. Het werkt als een soort parasol, maar dan zonder paal. De meeste schaduwdoeken hebben een vierkante of driehoekige vorm. Het is gemaakt van stevig materiaal dat tegen zonlicht en weersomstandigheden kan.

Schaduwdoeken zijn er in verschillende kleuren en maten. Hierdoor is er altijd een doek die bij jouw tuin of terras past. Met een schaduwdoek kun je op warme dagen heerlijk buiten zitten. Hierbij heb je geen last van de warme zonnestralen.

Tips voor het ophangen van een vierkante schaduwdoek

Het ophangen van een zonnedoek vierkant is vrij eenvoudig. Hieronder vind je enkele tips en informatie over het ophangen van een vierkante schaduwdoek.

 1. Meet de locatie waar je de schaduwdoek wilt installeren. Zorg ervoor dat de hoeken van de schaduwdoek op dezelfde hoogte zijn. De afstand tussen de montagepunten moet overeenkomen met de afmetingen van de schaduwdoek. Je kunt een schaduwdoek bevestigen aan een schutting, paal of aan de muur.
 2. Om de schaduwdoek in de tuin op te hangen, is de accessoire set vierkant geschikt. Zorg dat je schutting of paal stevig in de grond staat. Monteer vervolgens de oogplaatjes aan de desbetreffende plek.
 3. Maak daarna de schaduwdoek vast met karabijnhaken met daartussen een spanveer, zodat de doek strak gespannen staat.
De handleiding wordt meegeleverd bij het product.

Het materiaal van een schaduwdoek

De zonnedoek vierkant is gemaakt van HDPE-materiaal. HDPE staat bekend om zijn hoge dichtheid, wat betekent dat het materiaal zeer sterk en duurzaam is.

Daarnaast is het een UV bestendige schaduwdoek UV. Dit komt doordat er speciale UV-remmers aan de coating zijn toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het schaduwdoek langer meegaat en er mooi uit blijft zien.

Een schaduwdoek met een open structuur is een uitstekende optie om schaduw te creëren op warme zomerdagen. Een groot voordeel van deze doeken is dat ze een goede ventilatie bieden. Daardoor hebben ze een verkoelend effect.

Schaduwdoeken in verschillende afmetingen, vormen en kleuren

Op zoek naar schaduw in je tuin? Een zonnedoek tuin is eenvoudig en betaalbaar.

Het doek kan op verschillende manieren worden opgehangen. Het biedt een gelijkmatige dekking van schaduw over een heel gebied. Hierdoor kun je op warme dagen buiten genieten in de tuin, zonder last te hebben van zonnestralen.

Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken beschikbaar. Denk hierbij aan een driehoekige of rechthoekige schaduwdoek. Een vierkante schaduwdoek is perfect voor het creëren van verschillende schaduwplekken. Je kunt de doeken boven een terras, zwembad, speelgedeelte of tuinpad hangen.

Schaduwdeal.nl biedt een schaduwdoek vierkant 3x3 aan. Dit is het kleinste formaat van de vierkante zonnedoek. Mocht je een grote oppervlakte willen beschermen tegen de zon? Kies dan voor een schaduwdoek van 8x8 meter.

Naast de verschillende vormen en afmetingen, zijn schaduwdoeken ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de stijl van jouw tuin. Een beige schaduwdoek kan bijvoorbeeld goed passen bij een natuurlijke en rustige uitstraling. Met een grijze schaduwdoek lijkt je tuin juist wat moderner.

Naast deze twee kleuren kun je kiezen voor Off White of Zandkleurig. Zo kun je altijd de perfecte match vinden voor jouw specifieke behoeften en stijl.

Mocht je twijfelen over de kleur, dan kan je gratis stofstalen aanvragen. Hiermee kan je kijken welke kleur het beste bij je tuin past.

Schaduwdoek waterdoorlatend

Er zijn verschillende soorten doeken, zoals een schaduwdoek voor op het terras of balkon. Bij Schaduwdeal.nl bieden wij alleen de beste schaduwdoeken aan.

Bij een waterdoorlatende schaduwdoek sijpelt het water door het materiaal heen. Deze doeken zijn niet volledig waterdicht, maar ademen vaak beter en kunnen uitstekend tegen de wind. Dit is natuurlijk erg handig in Nederland.

Verward dit niet met een waterdichte schaduwdoek. Deze doek houdt alleen regen tegen en geen UV stralen.

10 voordelen van een schaduwdoek

 1. Flexibiliteit: een vierkante schaduwdoek kan op verschillende manieren worden opgehangen. Dit hangt af van de beschikbare ruimte en de gewenste schaduwdekking.
 2. Evenwichtige schaduwdekking: een vierkante schaduwdoek zorgt ervoor dat er overal gelijkmatige schaduw is. Andere vormen van schaduwdoeken, zoals driehoekige doeken kunnen ongelijke schaduwplekken veroorzaken.
 3. Gemakkelijk te installeren: vierkante schaduwdoeken zijn gemakkelijk te installeren en vereisen vaak alleen enkele bevestigingspunten.
 4. Verschillende kleuren: een vierkante schaduwdoek kan een mooie en eigentijdse toevoeging zijn aan elke buitenruimte. Er zijn veel verschillende kleuren en maten beschikbaar. Zo past er altijd een schaduwdoek in de stijl van jouw tuin of terras.
 5. Eenvoudige reiniging: onze schaduwdoeken zijn eenvoudig te reinigen met water en zeep. Zo blijft je schaduwdoek er jarenlang als nieuw uitzien.
 6. Garantie: wij bieden altijd 5 jaar garantie op onze schaduwdoeken.
 7. Bescherming tegen de zon: een schaduwdoek biedt 95% bescherming tegen de zon. Doordat de schaduwdoek gemaakt is van HDPE materiaal, biedt het bescherming tegen schadelijke UV-straling.
 8. Gratis kleurstalen: het kiezen van de juiste kleur schaduwdoek kan lastig zijn. Bij ons kun je gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je thuis de kleur bekijken voordat je een bestelling plaatst.
 9. Schaduwdoek goedkoop: bij Schaduwdeal.nl heb je altijd de beste DEAL, nergens goedkoper!
 10. Verschillende gewichten: onze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in 180 gram per vierkante meter of in een extra zware kwaliteit van 320 gram per vierkante meter. (in de kleur zand). Beide zijn voorzien van een extra sterke dubbele zoom rondom en hoogwaardige RVS haken.

Schaduwdoek opbergen

Als je de schaduwdoek niet gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te bergen.

Gelukkig wordt de schaduwdoek geleverd met een handige kunststoffen draagtas met rits. Hierdoor is het opbergen erg eenvoudig.

Vouw het doek rustig en gelijkmatig op om te voorkomen dat er kreukels ontstaan. Als je de schaduwdoek een tijd niet gebruikt, is het verstandig om het doek schoon te maken. Berg het daarna op.

Verwijder al het vuil en laat het doek volledig drogen voordat je het opvouwt. Als het doek droog is, kun je het opvouwen en in de tas plaatsen. Op deze manier voorkom je de groei van schimmel en onaangename geuren.

Schaduwdoek kopen?

Heb je vragen over onze schaduwdoeken? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat en kleur? Neem dan contact met ons op. Onze klantenservice staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

Bestel je voor 17:00 uur jouw schaduw- of zonnedoek? Dan wordt de schaduwdoek vandaag nog verzonden. Geniet van de bescherming tegen de zon en extra schaduw in jouw tuin!

Hulp nodig bij uw keuze?