Schaduwdoek Rechthoek

Een rechthoekige schaduwdoek is dé ideale oplossing voor warme zomerdagen. Hiermee kun je in de tuin genieten zonder last te hebben van de felle zon. De schaduwdoek zorgt eenvoudig voor schaduw in de tuin.

Schaduwdeal.nl biedt schaduwdoeken van uitstekende kwaliteit aan. Deze doeken zijn gemaakt van duurzaam HDPE-materiaal, waardoor ze beschermd zijn tegen de schadelijke UV-stralen en harde wind.


Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek (of zonnedoek) is een doek dat gebruikt wordt om schaduw te creëren in de buitenlucht. Het is een platte en flexibele doek die wordt opgespannen tussen bevestigingspunten zoals palen, muren of bomen. Een schaduwdoek is ontworpen om bescherming te bieden tegen direct zonlicht en kan daarom worden gebruikt om comfortabele, schaduwrijke ruimtes te creëren in de tuin, op het terras, bij het zwembad of op andere buitenlocaties.

Hoe hang je een rechthoekige schaduwdoek op?

Het ophangen van een schaduwdoek vereist enige voorbereiding, maar met de juiste aanpak en hulpmiddelen is het een eenvoudige klus. Hieronder vind je enkele aanvullende tips en informatie over het ophangen van een rechthoekige schaduwdoek.

 1. Meet de locatie waar je de schaduwdoek wilt installeren. Zorg ervoor dat de hoeken van de schaduwdoek op dezelfde hoogte zijn. De afstand tussen de bevestigingspunten moet overeenkomen met de afmetingen van de schaduwdoek. Je kunt een schaduwdoek bevestigen aan een schutting, paal of aan de muur.
 2. Om de schaduwdoek in de tuin op te hangen, is de accessoire set vierkant geschikt. Zorg dat je schutting of paal stevig in de grond staat. Monteer vervolgens de oogplaatjes aan de desbetreffende plek.
 3. Maak daarna de schaduwdoek vast met karabijnhaken met daartussen een spanveer, zodat de doek strak gespannen staat.
De exacte handleiding wordt meegeleverd bij het product.

Waar moet je rekening mee houden bij het bevestigen van een schaduwdoek?

Bij het ophangen van een schaduwdoek is het belangrijk dat het doek in een hoek van 30 graden wordt opgehangen (ongeveer 30 centimeter diep). Daarnaast moet je ervoor zorgen dat het bevestigingsmateriaal van RVS is. Hierdoor kan het niet roesten door de regen en ontstaan er geen roestvlekken op de schaduwdoek.

Het strak spannen van alle hoeken van de schaduwdoek is van groot belang, zodat het doek bestand is tegen harde wind. Dit kun je doen door middel van een spanhaak die je met karabijnhaken tussen het doek en de muur (of paal) bevestigt. Bij het bevestigen moet je ook altijd rekening houden met een extra spanruimte van ongeveer 30 tot 40 centimeter rondom het doek.

Mocht de afstand tussen de bevestigingspunten te groot zijn, dan kun je een RVS ketting gebruiken om deze afstand te overbruggen. Door rekening te houden met deze tips kun je optimaal genieten van je schaduwdoek zonder zorgen over de stevigheid en veiligheid ervan.

Het materiaal van een schaduwdoek

De zonnedoek rechthoekig is gemaakt van HDPE-materiaal. HDPE staat bekend om zijn hoge dichtheid, wat betekent dat het materiaal zeer sterk en duurzaam is.

Daarnaast is het een UV bestendige schaduwdoek UV. Dit komt doordat er speciale UV-remmers aan de coating zijn toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het schaduwdoek langer meegaat en er mooi uit blijft zien.

Een schaduwdoek met een open structuur is een uitstekende optie om schaduw te creëren op warme zomerdagen. Het grote voordeel van deze doeken is dat ze een goede ventilatie bieden en daardoor een verkoelend effect hebben. Een schaduwdoek met een open structuur is dan ook zeer geschikt voor gebruik op plaatsen waar het erg warm kan worden, zoals op het terras of in de tuin.

Vind de perfecte match: Schaduwdoeken in verschillende vormen en kleuren

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals een vierkante vorm, rechthoekige vorm en driehoekige vorm. Het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen, zodat de schaduwdoek goed past en je tuin volledig bedekt is. Denk hierbij aan een schaduwdoek van 4x5 meter of een schaduwdoek van 3x5 meter.

Naast de verschillende vormen en afmetingen, zijn schaduwdoeken ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de stijl van jouw tuin. Een beige schaduwdoek kan bijvoorbeeld goed passen bij een natuurlijke en rustige uitstraling, terwijl een grijze schaduwdoek juist wat moderner oogt.

Naast deze twee kleuren kun je kiezen voor Off White of Zandkleurig. Zo kun je altijd de perfecte match vinden voor jouw specifieke behoeften en stijl.

Mocht je twijfelen over de kleur, dan kan je gratis stofstalen aanvragen. Hiermee kan je kijken welke kleur het beste bij je tuin past.

Schaduwdoek waterdoorlatend

Er zijn verschillende soorten doeken, zoals een schaduwdoek voor op het terras of balkon. Bij Schaduwdeal.nl bieden wij alleen de beste schaduwdoeken aan.

Bij een waterdoorlatende schaduwdoek sijpelt het water door het materiaal heen. Deze doeken zijn niet volledig waterdicht, maar ademen vaak beter en kunnen uitstekend tegen de wind. Dit is natuurlijk erg handig in Nederland.

Daarnaast biedt deze schaduwdoek rechthoek bescherming tegen UV-stralen tot wel 95%. Dit komt doordat er speciale UV-remmers aan de coating zijn toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het schaduwdoek langer meegaat en er mooi uit blijft zien.

Verward dit niet met een waterdichte schaduwdoek of waterafstotende schaduwdoek. Deze doeken beschermen minder tegen de zon en de wind!

Naast het bieden van schaduw en UV-bescherming, kan een waterdoorlatende schaduwdoek ook een mooie decoratieve toevoeging zijn aan je tuin of terras. Door te kiezen voor een kleur die past bij de rest van je tuin, kan de schaduwdoek zorgen voor een gezellige en sfeervolle uitstraling.

10 voordelen van een rechthoekige schaduwdoek

Als je op zoek bent naar een makkelijke, goedkope en effectieve manier om schaduw te maken in je tuin, dan is een schaduwdoek de perfecte oplossing voor jou. Hieronder vindt je de belangrijkste voordelen op een rij:

 1. Flexibiliteit: rechthoekige schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Zo hebben wij schaduwdoeken rechthoekig van 3 x 5 m. Deze zijn geschikt voor de kleinere tuinen.
 2. Bescherming tegen de zon: een schaduwdoek biedt 95% bescherming tegen de zon. Doordat de schaduwdoek gemaakt is van HDPE materiaal, biedt het bescherming tegen UV-straling.
 3. Gratis kleurstalen: wij snappen dat het kiezen van de juiste kleur voor je rechthoekige schaduwdoek een belangrijke keuze is. Bij ons kun je gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je thuis de kleur bekijken voordat je een bestelling plaatst.
 4. Kosten: een schaduwdoek is een goedkope oplossing in vergelijking met andere oplossingen, zoals veranda's of parasols.
 5. Eenvoudig te plaatsen: het ophangen van een rechthoekige schaduwdoek is relatief eenvoudig. Met behulp van de juiste bevestigingsmaterialen kun je de schaduwdoek snel en gemakkelijk installeren.
 6. Eenvoudige reiniging: onze schaduwdoeken zijn eenvoudig te reinigen met water en zeep. Zo blijft je schaduwdoek er jarenlang als nieuw uitzien.
 7. Garantie: wij bieden altijd 5 jaar garantie op onze schaduwdoeken.
 8. Gegarandeerd de beste deal: we bieden altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding voor onze doeken. Nergens anders vind je dezelfde kwaliteit voor een lagere prijs.
 9. Eenvoudige reiniging: onze schaduwdoeken rechthoekig zijn eenvoudig te reinigen met water en zeep. Zo blijft je schaduwdoek er jarenlang als nieuw uitzien.
 10. Verschillende gewichten: onze schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in 180 gram per vierkante meter of extra zware kwaliteit van 320 gram per vierkante meter (kleur zand). Beide zijn voorzien van een extra sterke dubbele zoom rondom en hoogwaardige RVS haken.

Schaduwdoek opbergen

De schaduwdoek (of zonnedoek rechthoek) is een handig en veelzijdig product om schaduw te creëren in jouw tuin of op het terras. Het is echter belangrijk om het doek op de juiste manier op te bergen wanneer je het niet gebruikt. Gelukkig wordt de schaduwdoek geleverd met een handige kunststoffen draagtas met rits, waardoor het opbergen een fluitje van een cent is.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de levensduur van het product staat of valt met de manier waarop het wordt onderhouden. Voor het opbergen van de schaduwdoek in de tas is het van belang om het doek op de juiste manier te vouwen. Vouw het doek rustig en gelijkmatig op, om te voorkomen dat er kreukels ontstaan. Probeer de schaduwdoek niet te hard op te vouwen, want dit kan leiden tot blijvende vouwen en beschadigingen.

Als je de schaduwdoek voor langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, is het aan te raden om het doek eerst grondig te reinigen voordat je hem opbergt. Verwijder al het vuil en laat het doek goed drogen voordat je hem opvouwt en in de tas doet. Zo voorkom je schimmel en andere nare geurtjes.

Rechthoekige schaduwdoek kopen?

Heb je nog vragen over onze schaduwdoeken? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat en kleur? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat graag klaar om je te helpen.

Als je vandaag voor 17:00 uur je schaduw- of zonnedoek bestelt, geniet je snel van extra schaduw en bescherming tegen de zon in je tuin!

Kortom, het bestellen van een rechthoekige schaduwdoek bij ons is niet alleen gemakkelijk en snel, maar ook veilig en betrouwbaar. Wacht dus niet langer en geniet binnenkort ook van extra schaduw en bescherming tegen de zon in jouw tuin met onze hoogwaardige schaduwdoeken!

Hulp nodig bij uw keuze?